Internacionalni modni događaj koji je osmislila Fabika i koji organizuje od 1998. godine u saradnji sa Opštinom Kotor.
Internacionalni modni događaj koji organizujemo od 1995. godine u saradnji sa stranim Ambasadama u Beogradu.
Nova faza aktivnosti i poslovanja Fabrike su organizacija događaja van oblasti mode, kao i organizacija modnih događaja van granica Srbije i Crne Gore. 19. septembra 2014., organizovali smo ITALIJANSKO MODNO VEČE sa najnovijom kolekcijom Renata Balestre u Rezidenciji Italijanskog Ambasadora u Tunisu, a 5.decembra 2014, u hotelu Imperial u Abu Dabiu, Fabrika je suorganizator modne revije poznatih Srpskih kreatora, Igora Todorovića i Verice Rakočević.
Od 2011., Fabrika pozicionira i organizuje novi događaj, LIČNOSTI ŽIVOTNOG STILA, sa ciljem da se kompletno Srpsko društvo dekontaminira od kiča, neukusa i poremećenog sistema vrednosti.
Fabrika je organizovala brojne humanitarne događaje. Od 2004-2010. godine, Fabrika je sa NJKV Princezom Katarinom Karađorđević i tadašnjom zamenicom Gradonačelnika grada Beograda, Radmilom Hrustanović, svake godine na Dan zaljubljenih, 14.Februara, organizovala humanitarne modne revije na Belom dvoru. Od kraja 2012. sve svoje događaje posvećuje instituciji Prihvatilište za decu Beograda i do sada ostvarila izuzetne rezultate.

Kako FABRIKA ima odličnu saradnju sa medijima i izuzetnu medijsku pokrivenost svih događaja, kako u zemlji, tako i u inostranstvu, u toku svih godina postojanja i u okviru kompletnog opusa rada, trudili su se da svi njihovi događaji budu i društveno odgovorni, sto pre svega podrazumeva humanitarni rad, namenjen ugroženoj deci, promociju Srbije u svetu, edukaciju mladih i podizanje nivoa stila i estetike života u Srbiji.
Glamurozni modni događaj je bio organizovan od 1994.-1999. Modni Oskar je bio najznačanija nagrada iz oblasti mode u ex Jugoslavii. Prekinut je nakon bombardovanja i ekonomskih sankcija kada su brojne modne kuće zatvorene.